Betaalbare kunst kopen kan iedereen nu!

Dacht jij dat betaalbare kunst kopen niet voor jou is weggelegd? Dat kunst alleen iets is voor de welgestelden onder ons? Kunst een elitaire hobby? 

Welnee. Steeds meer kunst is heel betaalbaar en dus voor iedereen bereikbaar. Er zijn veel samenwerkingsverbanden tussen kunstenaars en (online) galerieën. Vooral beginnende kunstenaars zijn vaak juist op zoek naar een afzet markt. Omdat er veel aanbod is van vele kunstenaars, daalt de prijs. 

 

Met de juiste zoekwoorden vind je snel wel een kunstsoort die bij jou smaak hoort. Er zijn verschillende manieren om aan betaalbare kunst te komen. De verschillende manieren worden hieronder besproken.

  1. startende kunstenaars 
  2. kunst belening
  3. bij de kunstenaar zelf
  4. kunstveiling

Startende kunstenaars

Veel studenten die van de kunstacademie afstuderen doen dit met een eindproject. Vaak worden voor dit soort projecten exposities gehouden. Hierin tonen de startende kunstenaars hun mooiste werk. Omdat ze vaak nog weinig bekendheid hebben, is de prijs ook meestal betaalbaar. De echte aanstaande succesvolle pik je er meestal zo tussenuit.

Kunstbelening

Alhoewel dit niet perse een goedkopere manieren van kunst kopen is, staan we hier toch even bij stil. Er zijn door het land veel galerieën waar je kunst kan lenen. Vaak kan je mooie stukken voor een klein bedrag per maand in huis hebben. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid om na je leenperiode het stuk geheel over te nemen voor het overgebleven bedrag. Op deze manier kan je de prijs van je favoriete stuk wat uitspreiden.

Bij de kunstenaar zelf

Zoals bij haast alles gaat de prijs omhoog wanneer er meer tussenpartijen zijn. Probeer daarom bij jouw favoriete kunstenaar zelf aan te kloppen. Meestal wordt dit ook nog gezien als een compliment. Wellicht kan je zelfs afspraken maken  over de prijs of het onderwerp van je werk. 

Kunstveilig

Via het internet worden vaak via een kunstveiling kunst aangeboden. Wanneer je dit in de gaten houdt en een beetje geluk hebt, maak je kans op hele mooie, betaalbare stukken. Hier op de site houden we ook een soort kunstveiling waarin we elk kwartier een stuk uitlichten. 

Zo zie je maar, met een beetje creativiteit kan je ook met een klein budget een stuk kunst aanschaffen. Betaalbare kunst is er dus voor iedereen.

Op onze site kan je overigens ook betaalbare kunst kopen.


X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie ok