Kunstkwartier - Arnhem

kunstkwartier Arnhem

In de wijk Klarendal in Arnhem vind je het Modekwartier. Dit is een kunstkwartier die in het begin vooral op mode gericht was. Hier ontleent het ook haar naam uit.

De wijk Klarendal is een echte volksbuurt. Aan de vele kleine straatjes en huizen is dit ook te zien. De afgelopen jaren zijn verschillend ateliers en boutiques geopend in de wijk. Hierdoor is er een heus centrum van creativiteit ontstaan. Arnhem staat natuurlijk al bekend om zijn design en mode. Met het uitbloeien van Klarendal tot dit Modekwartier is deze bekendheid vergroot.

Alhoewel de naam vooral mode doet vermoeden heeft de wijk veel meer te bieden op cultureel gebied. Zo zijn er bijvoorbeeld ambachtelijke bakkers, een heuse barbiersshop en zijn er bekende ontwerpers te vinden.

De combinatie van het oude volkse karakter en de hippe nieuwe design winkels maken dit Modekwartier een bezoek meer dan waard.

Het kwartier is gemakkelijk te bereiken vanaf het station, maar vanuit het centrum ben je er binnen een minuut of tien lopen.


X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie ok